vrijdag 4 september 2015

Textielplein Tilburg: back on track!

Na een stille Facebook-periode tijdens de vakantie, is het weer tijd voor een update. Wij hebben namelijk niet stil gezeten! 
Door: Saskia Dellevoet

Dit is hebben we gedaan:  

Langere termijn plan inrichting en activiteiten Textielplein
Er zijn al 2 bijeenkomsten geweest waaraan een select groepje buurtgenoten deelnam. Centraal stond: welke nieuwe bomen komen er op het plein? En hoe beïnvloedt dat het uiterlijk van het plein. Dorith schreef er al eerder deze blogpost over. Bram van Stichting Stadsbomen Tilburg dacht ook met ons mee en werkt samen met ons meerkeuze model uit. Dorith en Angela trekken samen deze kar. Meer info kun je krijgen via Angela. ( En natuurlijk zijn de bomen niet het enige, de locatie van de nieuwe hondenren, welke activiteiten willen we, zitgelegenheid, hondenpoep, enz. het komt allemaal nog aan bod.)

Schonste strotje
We hebben ons in april op de valreep ingeschreven als Schônste Strotje (lees: plein). Wij zijn niet  letterlijk het Schônste Strotje maar wat wij met z’n allen doen, mag gezien worden door heel Tilburg! We gaan niet voor de hoofdprijs maar voor zichtbaarheid van wat we doen.
VERZOEK: STEM op ons plein J het verhaal en de foto’s vindt je HIER. Stemmen kan tot 20/9!

WonenBreburg
Voor de vakantie hadden we n.a.v. het Schônste Strotje een leuk gesprek met Marcel en Inge van WonenBreburg. Een wens vanuit de buurtenquête is mooiere plantvakken. Dus dachten wij: 1+1=2! Veel mensen in de wijk hebben tuinen met planten & bloemen … en die geven zaden … en die kunnen we delen in een zadenbibliotheek. Een zadenbibliotheek is een kastje waarin iedereen zakjes zaden kan halen en brengen. En het leuke is dat we de zadenbibliotheek aan de voorkant bij WonenBreburg mogen zetten. Zij zetten het buiten als ze er zijn en weer binnen als ze gesloten zijn. Tof dat ze ons faciliteren bij initiatief!

Samenwerking Nieuwste School
Via de gemeente (Jaap Quispel en Natascha Verharen) kregen we een super leuke vraag van de Nieuwste school: of wij examenleerlingen een opdracht voor Aardrijkskunde wilden geven en begeleiden. Natuurlijk zeggen we daar volmondig ‘JA’ tegen. Die opdracht gaat over leefbaarheid en veiligheid. Dit heeft Saskia opgepikt. Binnenkort meer hierover.

Snelheidsmeter
Aan het de Textielstraat werd erg snel gereden, dat werd ook genoemd tijdens de buurtenquête. De Gemeente Tilburg heeft strak gehandeld: er staat nu een snelheidsmeter die lacht als je 30 km/u of minder rijdt en die niet zo blij kijkt als je te hard rijdt.

Burendag 2015
Op 26 september is Burendag 2015. Dat is een leuk moment om elkaar weer eens live te ontmoeten.  We gaan iets kleins organiseren (een tent met een hapje en een drankje en een activiteit). Gezellig toch? Zin om mee te organiseren of ideeën? Geef het even aan in onze Facebookgroep of mail textielpleintilburg@gmail.com

10 Jaar De Poorten
De straat mag dan wel opengebroken zijn, de Poorten weten wij wel te vinden in het weekend van 11-12-13 september. Want dan bestaat het mooiste wijkcentrum van Tilburg 10 jaar! Ze zoeken nog vrijwilligers. Zin om mee te helpen? Wij gaan dat zeker doen. Dat het net zo succesvol mag zijn als Textielplein DOEplein afgelopen voorjaar!  Aanmelden: shirleyvandenbroek@contourdetwern.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten