woensdag 20 januari 2016

Textielplein DOEplein 2016: zondag 17 april

Vanwege het grote succes van afgelopen jaar, organiseren we dit jaar weer een Textielplein DOEplein: 17 april 13:00-17:00u. Zet het dus snel in je agenda! 
Door: Saskia Dellevoet

Foto: Ruud van Leeuwen

Weet je nog hoe gezellig het was? Lekker weertje, een plein vol met spelende kinderen en lachende mensen, kramen met wijkgenoten die prachtige dingen van textiel toonden. Je kon diverse workshops volgen en ook het Inspiratiecafé Oud Noord was op het plein. Kortom een super dag vol textiel en ontmoetingen. Dat willen we dit jaar weer!Onthulling kunstwerk Blauw Tilburg 

Blauw Tilburg sluit ook aan bij Textielplein DOEplein. Dat is een kunstproject met water geschiedenis en Textiel. De oudere mensen onder ons weten vast nog wel dat er vroeger een blauwsloot door de wijk stroomde. Blauw water en stinken dat dat deed! De waterstromen zijn een in vergetelheid rakend stuk van de Tilburgse geschiedenis. En die willen we op de kaart zetten door het maken van 3 (tijdelijke) kunstwerken. En dat doen we samen voor door en vooral met elkaar. In Oud-Noord op het Textielplein komt de 1e en die 'onthullen' we op 17 april tijdens Textielplein DOEplein. Er komen nog 2 andere kunstwerken op andere locaties met bewoners van die wijken.  Meer over Blauw Tilburg

Meehelpen met Textielplein DOEplein
Als je het leuk vindt om mee te helpen met de voorbereidingen: graag! Laat het dan HIER even weten. Dan krijg je binnenkort een uitnodiging voor een bijeenkomst waarin we bespreken wat we willen gaan doen; wie wat doet, wanneer en hoe.

Handen ineen met Textielpel DOEplein, zij helpen (weer) mee: 
  • Wonen Breburg - Marcel van Opheusden: "Natuurlijk doen wij weer mee!"
  • Contour de Twern:
    Inspiratiecaf√© Oud-Noord :  "De werkgroep is heel enthousiast om weer mee te werken .."-
    verder: Carola Kiewied en Shirley van den Broek helpen ons mee om zoveel mogelijk wijkgenoten te betrekken 
  • De Stofwolluk - doneert weer mooie materialen en helpt voor zover mogelijk vooraf en op op de dag zelf 
  • Atelier Uit n iets "Ik heb met onze creatievelingen gesproken over deelname aan jullie/het/ons kunstwerk en er is animo!"
  • NIEUW: 
  • Kayra zorg - o.b.v. Rian van Gompel werken ze o.a. mee aan het kunstwerk voor Blauw Tilburg
... en deze lijst groeit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten