donderdag 24 maart 2016

Ken jij het poeplied nog? De Poortenkids wel!

Poeplied, huh? Ken ik nie! Was dê nou wir? Het poeplied is een lied geschreven door de 'Als je in de buurt band' speciaal voor Textielplein DOEplein 2015.
Door: Saskia Dellevoet

Vorige week deden Suzanne Keurntjes en ik met de Poortenkids een textielactiviteit op het Textielplein. Dat is als voorbereiding voor het DOEplein 2016 waarvan de 'blauwe' draad Blauw Tilburg is. 

Waren jullie vorig jaar op Textielplein DOEplein? Ja, de meesten kinderen waren er bij die dag en hadden super leuke herinneringen aan tenten bouwen, hangmat van fietsbanden maken, spelen met textiel en mee zingen met de 'Als je in de buurtband', de band die is opgericht voor Inspiratiecafé Tilburg Oud-Noord :-) 

'Kennen jullie het poeplied nog?' Ik begon 'te zingen: 'Al die hondenpoep ...' Zo leuk: ze begonnen spontaan mee te zingen! 
Het poeplied zit er nog in :-) 

In de onderstaande filmpjes een impressie van wat we gedaan hebben als voorbereiding op Blauw Tilburg/ Textielplein DOEplein 2016.Blauw Tilburg/ Textielplein DOEplein/ Inspiratiecafé Oud-Noord
Datum: 17 april Tijd 13:00-16:00u. (programma Inspiratiecafé Oud-Noord: 14:00-16:00u)
Locatie: Textielplein

Met dank aan: Shirley van den Broek (Contour de Twern) + stagiaire en Marcel van Opheusden (Wonen Breburg) waar de kids naar het toilet mochten in geval van nood. 

Ook in 2015 was irritatiepunt 1 van wijkgenoten hondenpoep. Met het poeplied speciaal voor ons geschreven, vragen we op een vriendelijke manier wijkgenoten met een hond of ze het bruine goedje willen opruimen zodat de kinderen op het plein kunnen spelen, je op het plein kunt picknicken, enz. Op een groen ontmoetingsplein hoort geen hondenpoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten