woensdag 13 juli 2016

Sfeerreportage Camping Textielplein

Op 9 juli 2016 werd het Textielplein in Tilburg omgedoopt tot 'Camping Textielplein'. Buurtbewoners konden tenten, kampeerartikelen en eten meenemen voor een gezellige culturele middag op het Textielplein in Tilburg!
Deze activiteit was voor de hele wijk Hasselt/ Goirke-West en werd mogelijk gemaakt door Buurtcultuurfonds Tilburg. Erg leuk om zo elkaar als buurtgenoten (beter) te leren kennen!

De hele dag door was er lekkere thee van Art of tea. Camping Textielplein gaf ook hilarische taferelen. Reinier en Godelieve (acteurs Roel Kox en Eva Nagtzaam) deden net alsof ze nieuwe bewoners van de Diederikdreef. Ze stelden zich nogal (opdringerig) aan iedereen voor en kibbelen ook veel tijdens het opzetten van hun tentje. heel herkenbaar. Teleurgesteld moest Godelieve eerder de camping verlaten: ze had n.l. een grasallergie.

Ulrike (Doszmann) had wat moeite met het opzetten van haar tentje. Ze heeft het 2x geprobeerd. Dat het eigenlijk een dans-act was, hadden sommige buurtgenoten niet meteen door: iedereen schoot haar te hulp. De reactie van één jonge campinggasten: 'Ja mevrouw, u bent ook wel heel dom bezig!'

Dan waren er ook nog Alexander, Nick en Ariana die vanuit het niets prachtige klassieke stukken zongen. Waarover ze zongen, had je snel genoeg door toen een tentje dichtgeritst werd en een van de mannen quasi boos weg liep.

Als afsluiter hadden we de Kleurrijke mama's, echt geweldig leuk!

Iedereen die dat wilde vond, kon  BBQ-en op het plein. het was niet heel druk maar de sfeer was geweldig en dit smaakte echt naar meer!

Nieuwe contacten 
Wat erg leuk was: nieuwe mensen leren kennen in je eigen wijk en samen leuke dingen doen met door en voor je wijk, hoe mooi is dat! En ook: hoe kun je een redelijk kaal, open plein samen verlevendigen, nou o.a. door een 'camping'.

Spektakel Kasteel van Tilburg
De volgende grote activiteit is Spektakel Kasteel van Tilburg. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Word dan lid van de facebookgroep Buurtcultuur Hasselt/ Goirke-West.


Heb jij ook een leuk idee om onze wijk leuker, mooier gezelliger te maken? In bewonergroep Textielplein Tilburg zitten betrokken groep wijkgenoten die graag mee doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten