donderdag 7 april 2016

7 april Bomenplant Textielplein - Kom je ook?!


Het is zover! De nieuwe bomen op het Textielplein worden geplant op donderdagochtend  7 april.
Onze groene wethouder Mario Jacobs is erbij! Jij ook?  
 

BOMENPLANT                PLEINBORREL  
DAG: 7 april                      DAG: 8 april 
Tijd: 10:30-11:00u             TIJD: 19,.30 
                          
Locatie: Textielplein! Zin om te komen? Het lijkt ons gezellig en mooi om met zoveel mogelijk mensen uit Oud-Noord/ Textielbuurt op het plein te staan! We maken er een feestelijk momentje van, samen met onze wethouder. Dus: kom ook! 

Natuurlijk werken we overdag, daarom komen de op vrijdagavond samen voor een bomenviering! 
Bring your own drinks (en iets te knabbelen)!

KOM JE OOK? 
Aanmelden via het Facebookevenement. is fijn maar hoeft niet. 


VOORGESCHIEDENIS: BOMENKAP








Op het plein stond een aantal prachtige paardenkastanjes. Helaas waren ze ernstig ziek. Daar kwamen we achter toen ze één voor één als luciferhoutjes knakten. De bomen die na een flinke storm nog overeind stonden, vormden een gevaar voor de omgeving en ze waren niet meer te redden. Daarom zijn ze op 10 juni allemaal gekapt. Dat zorgde wel even voor een rouwmomentje: 'Ons' plein heeft een ander aangezicht gekregen! 

Rouwmomentje voor de bomen
Plan nieuwe bomen 
Wij (wijkbewoners) dachten na over welke bomen er terug moesten komen en ook over andere groeninrichting op het Textielplein. Experts Dorith van Gestel (landschapsarchitect) Bram van Beurden (Stichting Stadsbomen) en en Ria van der Laak (bewoner Textielplein) onderzochten met de gemeente welke bomen er geschikt zijn voor ons plein. In het achterhoofd hielden ze de uitslag van de buurtenquête: bewoners willen bomen en ook de wijdsheid van het plein behouden. 

Kortom: bewonersinitiatief Textielplein Tilburg, de gemeente en Stadsbomen Tilburg maakten we 3 scenario’s. Iedereen in Oud-Noord/  Textielbuurt  kon aangeven naar welke bomen de voorkeur naar uit ging. De gemeente bepaalde uiteindelijk mede op basis van de voorkeuren welke bomen er op 7 april geplant worden.  

Naar ontwerpprincipes Textielplein (blogpost over onderzoek door Dorith van Gestel) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten