zaterdag 9 april 2016

Filmpje bomenplant Textielplein

Op donderdag 7 april vond er een bomenplant plaats op het Textielplein. Groep 8 van BS Cleijn Hasselt plantte samen met wethouder Mario Jacobs één van de nieuwe bomen. 

Nieuwe bomen mede door bomenvoorstel initiatiefgroep Textielplein Tilburg
In juni 2015 is een aantal bomen op het plein gekapt omdat ze ziek waren en een gevaar vormden voor de omgeving. De bewonersgroep Textielplein Tilburg heeft zich actief ingezet voor nieuwe bomen op het plein. Afgelopen jaar heeft ze een bomenplan voorgelegd in samenwerking met en aan de gemeente. Stichting stadsbomen gaf advies en ook Wonen Breburg, Contour de Twern en de wijkraad schoven aan. Er ontstonden 3 scenario’s en bewoners uit de wijk Hasselt konden hun voorkeur aangeven voor de nieuwe bomen. De gemeente nam het uiteindelijke besluit en koos voor Nyssa sylvatica en Prunus, een van de scenario’s 3 van de bewonersgroep. 

Bomenplant op tijd voor Textielplein DOEplein
Vandaag was het zover: het plein heeft weer bomen! En dat is precies op tijd: op 17 april is er op het plein het wijkevenement Textielplein DOEplein met thema Blauw Tilburg … in de voetsporen van de blauwsloten. Ook Inspiratiecafé Oud-Noord is van de partij. naast een mooie dag vol textiel inspiratie en ontmoeting, kunnen we ook weer genieten van fraaie bomen op 'ons' plein! 

Meer informatie: blauwtilburg.nl

 WIJKKRANT OUD-NOORD SCHREEF ER DIT ARTIKEL OVER (met dank aan Guus van Gorp)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten